Rasinformatie

De Shiba Inu is een oud Japans ras dat wordt geassocieerd met de prefecturen van Gifu, Toama en Nogano in Midden-Japan. De naam betekent in het Nagano dialect ‘kleine hond’. Overblijfselen van honden van dit type zijn gevonden in Ruïnes die dateren uit het Jomantijdperk (550 v.Chr.). De Shiba Inu is de laatste tijd op de internationale tentoonstellingen populair geworden bij fokkers en exposanten. Het is een prima jachthond voor de jacht op vogels en kleinwild. Verder is het een goed, slimme waakhond.

De Shiba is een aanhankelijke, vriendelijke en gevoelige hond die heel geschikt is als huis-, show- en jachthond.

Land van Herkomst

Japan

Aanleg
Jachthond en gezinshond.

Grootte
Reuen hebben een scouderhoogte van 39,5 cm, teven een van 36.5 cm. Afwijkingen van 1.5 cm naar boven of naar beneden zijn toegestaan.

Vacht
De Shiba Inu heeft een korte, rechte vacht met een zachte ondervacht. Shiba Inu’s komen voor in rood, gestroomd, wit, zwart, black and tan.

Verzorging
De vacht van deze Japanse hond heeft niet zo veel verzorging nodig. Zo nu en dan moet u de dode haren verwijderen om de vacht in goede conditie te houden. Hiervoor kunt u het beste een grove kam met een dubbele rij metalen tanden gebruiken.

Aard
Shiba Inu’s zijn levendig, evenwichtig, blaffen weinig, zijn gehecht aan hun baas, maar zijn tegelijkertijd ook onafhankelijk, nieuwsgierig, vrolijk en waaks. Shiba Inu’s zijn daarbij zindelijke honden die van nature erg schoon zijn op zichzelf.

Opvoeding
De opvoeding van deze hond stelt u gelukkig voor niet al te veel problemen.

Beweging
Deze weinig eisen stellende hond past zich moeiteloos aan uw omstandigheden aan, maar mocht het eens nodig zijn, dan kan hij urenlang lopen.